Măsuri restrictive având în vedere acţiunile Rusiei de destabilizare a situaţiei în Ucraina!


Ordinul nr. 1002/2024 prevede aprobarea unor măsuri pentru aplicarea art. 3d din Regulamentul (UE) nr. 833/2014 al Consiliului din 31 iulie 2014 privind măsuri restrictive având în vedere acţiunile Rusiei de destabilizare a situaţiei în Ucraina.

Notificarea se depune de către orice operator al unei aeronave civile care intenţionează să efectueze un zbor sau o serie de zboruri, pe o rută între România şi Federaţia Rusă sau între Federaţia Rusă şi România, cu sau fără aterizare în puncte intermediare aflate în state terţe, la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, cu cel puţin 48 de ore înainte de efectuarea zborului sau, în cazul unei serii de zboruri, înainte de efectuarea primului zbor din serie.

Depunerea notificării nu exonerează operatorul aeronavei de obligaţia respectării tuturor cerinţelor de autorizare, aplicabile zborului care urmează să fie efectuat, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 859/2021, cu modificările şi completările ulterioare.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română ia măsurile necesare pentru aplicarea prevederilor prezentului ordin şi pentru informarea corespunzătoare a operatorilor de aeronave civile.