Ajutor de stat privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice!


Ordinul nr. 355/2024 prevede aprobarea Schemei de ajutor de stat privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produse din surse regenerabile pentru autoconsum, aferentă Fondului pentru modernizare.

Prezenta schemă bazată pe procedură de ofertare concurenţială se aplică numai instalaţiilor noi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie, fără finanţarea capacităţilor de stocare a energiei.

Potenţialii beneficiari pot fi operatorii economici deja existenţi sau nou – înfiinţaţi – microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii, dar şi întreprinderi mari, inclusiv regii autonome, legal constituite în conformitate cu legislaţia naţională sau în conformitate cu legislaţia specifică din statul membru a cărui naţionalitate o deţin şi înregistrate la ONRC în România până la data primei plăţi din ajutorul de stat acordat în cadrul prezentei scheme, ale căror proiecte pentru construirea pe teritoriul României de noi capacităţi de producţie a energiei din sursele regenerabile de energie pentru autoconsum au fost selectate drept câştigătoare în baza unei proceduri de ofertare concurenţială.

Potenţialii beneficiari pot depune unul sau mai multe proiecte numai individual, în limita sumei de 20.000.000 euro/pe întreprindere, pe proiect de investiţii.